در این مقاله بصورت کامل میخواهیم درباره طراحی سایت فروشگاهی به شما توضیحاتی را ارائه دهیم. مزایا و ویژگیهای طراحی سایت فروشگاه آنلاین را نیز به شما اطلاع دهیم. پس با ما همراه باشید.
تعریف سایت فروشگاهی
سایت فروشگاهی یا همان فروشگاه اینترنتی به سایتهایی گفته میشود که میتوان در آن محصولات و یا خدمات را به مشتریان ارايه داد و در مرحله بعدی مشتری پس از بازدید از محصول یا خدمات مورد نیاز خود را انتخاب و ثبت سفارش میکند. در آخر با روش مشخص شده پرداخت خود را انجام میدهد و در مقابل محصول و خدمات انتخابی را طی مدتی دریافت میکند.
امروزه به دلایل متعددی کسب و کارهای اینترنتی افزایش یافته و این امر موجب آرامش و صرفهجویی در وقت برای افراد شدهاست که بدون مراجعه حضوری و در کمترین زمان محصول مورد نظر خود را تهیه میکنند.
امکانات سایتهای فروشگاهی
جستجو سریع:
هر وبسایتی میتواند تعدادی محصول داشته باشد، پس پیدا کردن یک محصول از بین چندین محصول کار دشواری است.
با استفاه از نوار جستجو پیشرفته کاربران میتوانند محصول مورد نظر خود را پیدا کنند حتی اگر در دسته بندی خاصی به دنبال یه محصول با قیمت مناسب هستند با استفاده از فیلترهای مختلف مانند فیلتر قیمت، محصول موردنظر خود را بیابند.
چندین گزینه برای پرداخت:
یک سری از مشتریان به جای پردخت آنلاین، پرداخت در محل را ترجیح میدهند یا اینکه کارت به کارت کنند. پس بهتر است دست مشتری را در انتخاب روش پرداخت باز بگذارید.
اتصال به درگاههای پرداخت مختلف:
درگاههای پرداخت متفاوت وجه تمایز بین سایتهای فروشگاهی و معمولی میباشد و چنین امکانی برای هر سایتی واجب است.
مدیریت محصولات:
- تعریف بینهایت محصول بصورت ساده یا متغیر
- ایجاد تغییرات در چیدمان صفحه
- تغییر دادن قیمتها
- گذاشتن تخفیف
- ذکر کردن مشخصات محصولات
- نمایش پرفروشترین محصولات
ارسال دیدگاه و امتیازدهی:
مشتریان میتوانند در یک سایت فروشگاهی نظرات و پیشنهادات خود را ارسال کنند و حتی امکان امتیازدهی به محصولات نیز وجود دارد.
دسته بندی و برچسب گذاری محصولات:
این امکان برای دسترسی سریع کاربران به محصول مورد نظر خود و همچنین در بالا بردن سئو سایت حائز اهمیت میباشد.
روش های ارسال:
کاربران میتوانند روشهای مختلفی برای دریافت محصولاتشان انتخاب کنند مانند پست، پیک و …
مقایسه محصولات:
کاربران میتوانند محصولهای نهایی خود را انتخاب کنند و در یک صفحه به مقایسهی ویژگیهای آنها با یکدیگر بپردازند و نیز میتوانند از میان محصولات انتخابی محصولی را حذف و یا محصول جدید اضافه کنند.
سبد خرید:
این امکان باعث میشود که کاربر تمامی محصولات انتخابی خود را یکجا بررسی کند و در صورت تمایل محصولی را حذف کند.
واکنش گرا (responsive):
امروزه اکثر افراد بیشتر کارهای خود را با تلفن همراه یا تبلت انجام میدهند، پس باید سایتها طوری طراحی شوند که اگر کاربری با تلفن همراه خود وارد وبسایت فروشگاهی شد به راحتی و بدون زوم کردن بتواند محصول و یا خدمات مورد نیاز خود را پیدا و سفارش خود را ثبت کند.
ویژگی های سایتهای فروشگاهی
طراحی سایت فروشگاه آنلاین با رعایت کردن یک سری ویژگیها نسبت به رقبای خود ارجعیت مییابند.
از جمله این ویژگیها عبارتند از:
-
لوگوی مناسب و گویا
لوگو باید مناسب سایت، واضح و دارای ویژگیهای سایت باشد. اگر لوگوی یک سایتی بصورت حرفهای و واضح باشد در ذهن ها قرار میگیرد و این باعث برند شدن و نماد اختصاصی سایت شما میشود. مانند بسیاری از لوگوهای برندهای معروف دنیا.
-
تخفیف ویژه، هدیه و ارسال رایگان
این سه مورد از مواردی هستند که توجه مشتری را به جلب میکنند و بسیار مشتری پسند هستند. بهترین مکان برای قرار دادن تخفیف و یا هدیه، صفحه اصلی در قسمتهای بالایی صفحه میباشد. این امر موجب میشود مشتری در همان لحظه ورود جذب فروشگاه شما شود.
-
سرعت سایت و سئو
بخش بسیار مهم و حائز اهمیت وبسایتها سرعت سایت و بحث سئو میباشد. امروزه با توجه به پایین بودن سرعت اینترنت باید وبسایتها طوری طراحی شوند که صفحه فروشگاهی شما به راحتی لود شود و یا به اصطلاح وبسایت بالا بیاید. هنگام خرید اینترنتی اولین کاری که انجام میدهیم نام محصول مورد نظر را در مرورگر جستجو میکنیم . حدود 10 سایت برای ما نمایش داده میشود معمولا از ابتدا شروع به باز کردن 3،4 مورد اول میکنیم و به محض اینکه یکی از آن ها لود شود وارد آن میشویم و محصول مورد نظر را بررسی و خریداری میکنیم. در نتیجه سایتی برنده است و مشتری جذب آن میشود که سریعتر لود شود.
در ارتباط با خود وبسایت هم به همین صورت است هرچه مشتری سریعتر و راحتتر بتواند محصول مورد نظر خود را بررسی و خریداری کند مشتری بیشتر جذب میشود.
به همین دلیل همیشه باید سعی داشته باشیم از تصاویر با حجم کم استفاده کنیم تا سریعتر لود شوند و همچنین از تصاویر مرتبط با محتوای سایت استفاده کنیم که این امر موجب ارزشمند شدن سایت شما نزد گوگل میشود.
-
ظاهر وبسایت
از دیگر ویژگیهای مهم طراحی سایت ظاهر، رنگ و لعاب سایت میباشد.
ما باید سعی کنیم از 3 یا 4 رنگ اصلی و گرم استفاده کنیم، فونتها، فاصلهها و سایز نوشتهها و تیترها در تمامی صفحات سایت با هم یکسان باشند این کار باعث نظم گرفتن سایت میشود و به محض ورود به سایت این نظم و ترتیب و رنگها به چشم میآید و نظر مشتری جلب میشود.
تعرفه و قیمت طراحی سایت فروشگاهی
هزینه طراحی سایت فروشگاه آنلاین در شرکتهای مختلف متفاوت است. هر شرکت بر اساس خدماتی که به مشتریان خود ارائه میدهد قیمت طراحی وبسایتهای خود را اعلام میکند. سایتهای فروشگاهی بر اساس ماژولها یا امکانات و هاست و دامنه انتخابی قیمتهای متفاوتی دارند.
ما نمیتوانیم با توجه به قیمتها تصمیم بگیریم که کدام طراحی بهتر است در نتیجه گران بودن قیمت طراحی یک سایت به منظور حرفهای بودن آن نیست اما باید به این نکته هم توجه کرد که قطعا یک سایت حرفهای ارزان نخواهد بود زیرا دانش و تکنولوژی که برای طراحی سایت استفاده میشود نیز هزینههای زیادی دارد .
در نتیجه عوامل مؤثر در تخمین هزینه طراحی سایت به صورت زیر است:
دامنه و هاست: هر وبسایتی یک آدرس اینترنتی یا به عبارتی دامنه مخصوصی دارد. دامنهها انواع مختلف با قیمتهای متفاوتی دارند. مثلا دامنههای ir و com طرفداران زیادی دارند.
برای هاست یا میزبانی سایت نیز میتوان بنا به موقعیت کاربران و میزان فضای مورد نیاز هزینههای متفاوتی کرد.
بیشتر بخوانید: دامنه و هاست چیست؟
بارگذاری محتوای سایت: محتوای سایت نیز در برآورد هزینه مؤثر است و از نظر متنی و تصویری که مورد نیاز است متفاوت است.
سئو: از آن جایی که اکثر کاربران معمولا از سایتهایی که در صفحات اول موتورهای جستجو نمایش داده میشوند بازدید میکنند پس برای این کار نیاز است سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید.
پشتیبانی سایت: پشتیبانی سایتها در شرکتهای مختلف متفاوت است و برخی از شرکتها برای مدت معینی بصورت رایگان پشتیبانی انجام میدهند.
هزینه طراحی سایت با توجه به برآوردها در بازار ایران حدودا بین 3 تا 20 میلیون تومان برای سایتهای وردپرسی و برای سایتهای کدنویسی اختصاصی بالای 15 میلیون میباشد.
امیدوارم از خواندن مقاله طراحی سایت فروشگاهی رضایت داشته باشید. در ادامه نظرات خود را برای ما قرار دهید.