روانشناسی رنگ‌ها در طراحی وبسایت

روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت

روانشناسی رنگ‌ها در طراحی وبسایت

روانشناسی رنگ‌ها در طراحی وبسایت نیرومندند! چرا که نه فقط بر روی عاطفه و احساس بلکه بر روی رفتار اشخاص هم تاثیرگذارند. علم روان‌شناسی رنگ‌ها می‌تواند شما را یاری کند برندتان را قدرتمند کنید، فروش‌تان را بالا ببرید، یا حتی کاربران را راضی کنید تا به صفحات مهمی از سایت شما هدایت شوند یا کار در نظر گرفته شده‌ای را انجام دهند.

مطالعات نشان می‌دهد که اشخاص در کمتر از ۹۰ ثانیه بازخورد آرام یا غیرآرامی نسبت به یک محصول نشان می‌دهند و این زمانیست که ۹۰درصد این تصمیم بر پایه رنگ محصول گرفته می‌شود. همچنین برسی متخصصان این زمینه نشان می‌دهد که رنگ خوب تا ۸۰درصد در به رسمیت شناختن برند شما تاثیر می‌گذارد.

منظور از روانشناسی رنگ‌ها در طراحی وبسایت چیست؟

روانشناسی رنگ‌ها علمی است که نحوه‌ی اثر رنگ ها روی واکنش انسان را بررسی می‌کند. روانشناسی رنگها در کسب و کارهای گوناگونی مانند آشپزی، معماری، باغبانی و بخصوص در صنعت بسته بندی کاربرد دارد. هدف از روانشناسی رنگ در طراحی سایت، استفاده از رنگ‌های خوب در قسمت‌های گوناگون، ترکیب رنگ درست، انتخاب مناسب غلظت رنگ و… در وبسایت؛ بطوری که بتوان افزون‌بر افزایش حس رضایت در کاربر، کلیک، فروش و نرخ تبدیل را هم افزایش داد.

روانشناسی در طراحی سایت چه اهمیتی دارد؟

جدیدا یک تحقیق در وبسایت‌های خارجی برای مطالعه ارزش رنگ ها انجام شده، طبق این برسی؛ تنها تغییر و تصحیح استفاده از رنگ ها در یک بسایت توانست تا ۲۴ درصد نرخ تبدیل را بالاببرد به نقل جرمی اسمیت : (از رنگ های خوب استفاده کنید تا پیروز شوید.) شاید برای شما هم جذاب باشد که فروشگاه‌های اینترنتی بزرگی مانند آمازون و دیجی کالا، مدام در حال بهینه سازی طرز استفاده از رنگ ها در وبسایت، برای اثرگذاری بیشتر بر افکار مشتری هستند.

نکات روانشناسی رنگ‌ها در طراحی سایت

به شکل کلی برای استفاده از تأثیر مثبت روانشناسی رنگها، باید آن‌ها را در:

  • مکان درست
  • در وقت درست
  • برای کاربران درست
  • و با مقصودی درست

به کارببرید.

روانشناسی رنگ‌ها در طراحی وبسایت برای مردها

اگر عزم دارید وبسایتی طراحی کنید که کاربران آن را بیشتر مردها تشکیل می‌دهند، مانند سایت‌های ابزارآلات و صنعتی خوب است از رنگ های مورد علاقه آنها به کارببرید. مردها به رنگ های:

  • آبی
  • سبز
  • و سیاه

تمایل دارند. همچنین آنها تمایل کمی به رنگ های:

  • بنفش
  • نارنجی
  • و حتی قهوه ای

انتخاب رنگ با دقت کامل برای محصول و خدماتتان

اگر مخاطب مقصودمان هم کاملا معلوم باشد، باز نمیتوان گفت، استفاده از چه رنگی مناسب است. چون به همان مقدار، مدل محصولتان هم، تعیین کننده رنگ وبسایت‌تان است. مانند اینکه خیلی فرق دارد، وبسایت فروش محصولات آرایشی/بهداشتی داشته باشید، قطعات صنعتی عرضه کنید یا اینکه محصولات خوراکی بفروشید.

شاید برای قطعات صنعتی رنگ آبی گزینه خوبی باشد و برای محصولات غذایی، رنگ سبز اثر بهتری داشته باشد. یا اینکه اگر محصولی مخصوص دارید، رنگ مشکی و طلایی، جنس محصول شما را به‌خوبی منقل میکند.

روانشناسی رنگ‌ سفید در طراحی

در اغلب مقالاتی که در مورد روانشناسی رنگ در طراحی وبسایت نوشته شده، نامی از رنگ سفید نیست. اما سفید رنگی است که به هیچ وجه نمی‌شود از اهمیت زیاد آن در افزایش زیبایی، آنهم در فضای وبسایت غافل شد. باید بدانید که استفاده متعدد از رنگ سفید، یکی از خاصیت طراحی قدرتمند است.

به عنوان مثال استفاده از این رنگ، خوب است نگاهی به بزرگترین و مهم‌ترین وبسایت دنیا، گوگل داشته باشیم. از صفحه سرچ تا همه‌ی صفحات ابزار‌های گوگل، از رنگ سفید به خوبی بکار رفته. طراحان وبسایت پرتال هم سعی کرده‌اند با به وجود آوردن فضای سفید مناسب، زیبایی وبسایت را در کنار رنگ‌ های شاد دیگر کنترل کنند.

روانشناسی رنگ آبی در طراحی

قسمت بالا دیدید که رنگ آبی، هم از رنگ های مورد علاقه مردها بود. این شهرت، دست ما را برای استفاده از آن در طراحی وبسایت‌های گوناگونی باز می‌گذارد. آبی، رنگ اعتماد، منظم، آرام و وفاداری است.

یک مثال معروف آن شبکه اجتماعی فیسبوک است؛ که به عنوان ارزش‌های مهم خود، به اعتماد و شفافیت توجه می‌کند.

روانشناسی رنگ زرد در طراحی

چراغ سر چهار راه، تابلوهای راهنمایی و رانندگی، نوارهای پلاستیکی هشدار دهنده و… همه‌ی چیزهایی هستند که ما را یاد اخطار و تذکر می‌اندازند. اما خوباست که، استفاده مناسب از رنگ زرد در صفحات وبسایت، چنین احساسی را به کاربر القا نمی‌کند. پیامی که این رنگ می‌دهد اکثرا صمیمت و جذابیت است. افزون‌بر اینکه اغلب تجربه‌هایی که با این رنگ داشته‌ایم در یادمان می‌ماند. به عنوان یک مثال، می‌توانید سایت ایرانی “ایرانسل” و سایت مشهور “مک دونالد” را ببینید.

روانشناسی رنگ سبز در طراحی

رنگ سبز سنبل طبیعت است. نتایج بعضی از برسی‌‍ها در مورد رنگ ها معلوم میکند که رنگ سبز حتی می‌تواند سبب افزایش خلاقیت شود.

انتخاب رنگ سبز، برای وبسایت‌هایی توصیه می‌شود که خدمات و محصولات آنها با محیط زیست و دیگر موارد مربوطه، ربط داشته‌باشد: مثلا وبسایت فروش محصولات گیاهی اورگانیک.

روانشناسی رنگ قرمز در طراحی

رنگ قرمز اغلب پیام مهم و هشدار برای خطر را منتقل می‌کند. از این رنگ در قسمت‌هایی از سایت استفاده کنید که می‌خواهید کاربر توجه ویژه‌ای به آن داشته باشد. اگر وبسایت محصولات غذایی یا رستوران دارید، استفاده از رنگ قرمز در طراحی وبسایت، گزینۀ مناسبی است؛ چون رنگ قرمز سبب تسریع در غذا خوردن می‌شود.

روانشناسی رنگ مشکی در طراحی

بر خلاف اینکه اغلب افراد فکر می‌کنند رنگ سیاه سبب افسردگی و نگرانی می‌شود، این رنگ می‌تواند در طراحی وبسایت سبب به وجود آوردن حس تفاوت و ویژه بودن، تجملات و زرق و برق شود. استفاده از رنگ مشکی اغلب برای وبسایت‌هایی پیشنهاد می‌شود که بخواهند محصولات کلاسیک و گران‌قیمتی را بفروشند.

برای خواندن دیگر مقالات این سایت در این جا کلیک کیند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم درخواست جلسه حضوری

جلسه حضوری

فرم درخواست مشاوره تلفنی

social